Bericht groep 1/2/3

Hoi allemaal,

Deze week hebben we genoten van het lekkere weer, maar ook soms binnen gespeeld door de vele regen. We zijn op maandag begonnen met buiten gymmen en ook de rekenles van groep drie was buiten. 

Groep drie heeft deze week de letters ’aa’ en ’n’ geleerd. We hebben daarnaast geleerd om de cijfers 3 en 4 op de juiste manier te schrijven. Ze zijn hier druk mee bezig geweest. We hebben het bij rekenen gehad over een staafgrafiek en we zijn begonnen met splitsen. We gaan hier de komende week verder mee door. Tijdens de rekenles hebben de kinderen allemaal verschillende getalbeelden gesorteerd. Dit zijn bijvoorbeeld eierdozen, geld, een getallenlijn of vingers. 

Groep twee heeft deze week een opdracht op de wisbordjes gemaakt bij Semsom. Ze hebben geoefend met tellen en ze hebben buiten met juf Nicoline geoefend met het verder- en terugtellen tot 20. 

Op donderdag zijn we op schoolreis geweest. Wat hebben de kinderen ervan genoten! We hebben kaarsjes en brood gemaakt en de kinderen hebben genoten van het buitenspelen. De zon brak gelukkig door, dus de kinderen konden ervan genieten. Na alle ambachten hebben we de dag afgesloten met heerlijk eten bij Eigeweis. Ik wil ze bedanken voor het lekkere eten en de gastvrijheid! Het was een geslaagde dag. 

We hebben in de klas het thema buren. Deze week hebben we rond de school gekeken wat we allemaal zagen. Dit hebben ze in een tweetal getekend en opgeschreven. Ze hebben hierna ’buurtverrekijkers’ gemaakt. Hiermee kunnen ze in de buurt opzoek gaan naar mooie dingen. 

Fijn weekend!

Groetjes,

Rosa

WEbsite WEbsite
20240912_103924 (1) 20240912_103924 (1)
20240910_130631 (1) 20240910_130631 (1)